01

У суботу, 11. маја, у склопу традиционалних Мајских свечаности, обележавајући Дан Спомен библиотеке у Пригревици, одржан је дечији програм „Деца су украс света“.

Ученици основне школе „Младост“ из Пригревице су узели учешће. Тражило се место више за седење, у препуној читаоници за одрасле. Госте је поздравила библиотекарка Мирјана Мрђеновић-Грња, док је као специјални гост за ову прилику, Вера Дворнић, координатор пројекта „Читалићи“, представила свој досадашњи рад, посебно истакавши сарадњу са Народном библиотеком „Миодраг Борисављевић“ и њеном директорицом Сањом Шијан, учитељицама из основне школе“Младост“, Биљаном Мађаревић и Снежаном Нишевић и успех ученика који су активно узели учешће у том пројекту.

Баке, деке, родитељи и остали гости уживали су у рецитовању, певању и драмском извођењу деце. Овај пут ту су били стихови Добрице Ерића, Власте Ценића, Данијеле Клас, Драгомира Ђорђевића, а драмски текст Лазе Лазаревића. На крају програма, сабирали су се утисци, потискивале емоције од радосних суза, уз пригодан коктелчић слаткиша и сокова за сву децу.