Из одељења за одрасле улази се у одељење за децу. Са леве стране налази се слика Александра Лакића која представља уморне партизане који се враћају из рата а наспрам те слике налази се још једна слика истога аутора. Ова друга слика налази се на крају одељења преко целог зида она је насликана из четири дела тако да је због своје величине морала да се унесе у деловима. Када се издалека погледа можете да видите како партизани крећу у рат. Поред ових слика има још једна која је поклон једне суграђанке Пригревице Стане Ћуповић насликан је Вук Карађић. Поред ова два сликара имамо и најмлађе уметнике који поред тога што долазе у библиотеку да читају и нешто ново науче они нам и цртају њихови радови се налазе свуда по одељењу и чине нам велику радост.

Услуге овога одељења користе велики број деце предшколске и школске. Цео фонд је смештен у слободном приступу тако да деца могу самостално да изаберу књигу коју желе да читају.Поред слободне воље за цртањем и читањем библиотека заједно са Удржењем “Личко огњиште” Пригревица организује и креативне радионице уз велико знање предаваћа радионица Јелене Карајанковић. Тако да деца кроз разне технике цртања (осликавање на стаклу, декупаж техника, осликавање на текстилу, осликавање на свили, ткању) исказују своју машту. Радионице се раде у току радног времена библиотеке.

Дечије одељење располаже са фондом од 1882 библиотечке јединице (сликовнице, обавезна школска лектира, дечија књижевност, као и приручна и стручна литература за децу).Фонд је обрађен по ауторском каталогу по областима. Бесплатно чланство имају ученици првог разреда основне школе.