Народна Библиотека налази се у просторијама Дома културе и располаже са 11165 свезака. Библиотечки материјал је обрађен по међународним стандардима и представљен у ауторском и стручном каталогу и налази се у слободном приступу.

Чланове Библиотеке вечином чине ученици основне школе , средњошколци, студенти, радници, пензионери и остали.

У библиотеци се налази и читаоница која свакодневно прима листове: „Блиц“, „Вечерње новости“, „Политика“, „Дневник“ и „Спорт“ ; од недељних листова : „Политикин забавник“, „Сомборске новине“ и „Глас комуне“ ; а од месечних : „Добро јутро“ и „Историја“. Слободно претраживање на интернету омогућено је свим члановима библиотеке на два рачунара.

У библиотеци је издвојен кутак за децу где слободно могу да изаберу књиге са полица које су намењене њима као и велики број сликовница. Поред обавезне лектире на располагању су им и друге књиге које потстичу и негују читање што представља једну од основних културних функција народне библиотеке. У овом кутку налази се и прибор за цртање и шаховски столови на којима се деца упознају са првим корацима и потезима шаха. Библиотека има одличну сарадњу са Предшколском установом ”Пчелица” и Основном школом ”Иван Горан Ковачић”. Често су организоване посете и изложбе дечјих радова.

У просторијама Библиотеке одржавају се и културне манифестације:

  1. Културно уметничко друштво”Иво Лола Рибар” традиционално за Грожђебал одржава изложбу народних умотворина.
  2. Културно-просветна заједница Хрвата “Шокадија” поставља изложбу слика са својих ликовних колонија и народних умотворина.
  3. Филетеристичка колекционарска изложба из Апатина

Такође, ова два културно уметничка друштва одржавају изложбе и поводом ускршњих и божићних празника.
Књижевне вечери:

  1. Представљање Новинско-издавачке куће “Хрватска ријеч” и “Монографија повјести буњеваца и шокачких хрвата” аутора доктора Матије Еветовића
  2. Промоција књиге “Приче о фотографијама” Дражена Прчића
  3.  Предавање и саветовање пољопривредника семенска кућа “Агро Сава” и “Мајс”

У 2013. години у договору са учитељицама покушали смо да организујемо трибину поводом светског дана књиге (23 априла ) под називом “ Квиз знања”.Кроз забаву деца су се такмичила у познавању дечјих књижевника и њихових дела . Деци се свидело и воле на овај начин да истражују библиотеку те нам је жеља да организујемо што више радионица , трибина ,литерарних изложби итд.