IMG-eb85f13eb67d8cda871d39db9937a94a-V

У Спомен библиотеци у Пригревици, 10. новембра, у склопу манифестације „Лички дани“, одржано је књижевно вече. Гост је била Милена Чанковић, личка српкиња, која је рођена у Госпићу, а одрасла у селу Средња Гора, крај Удбине. Аутор је књиге „Дивани личких споменика“, коју је посветила Личанима и Личанкама, а саму књигу је завештала у хуманитарне сврхе.

Покретач је многих хуманитарних акција, као и акције подизања споменика „Крајишка суза“ свим Крајишницима на Фрушкој гори. Представила се многобројној публици са неколико личких дивана и шала, водећи се управо коренима и причама своје баке Јеје.

Милена је већи део живота провела у граду Шауфхаузен у Швајцарској, али никада није прежалила што је морала отићи из Лике. Њена прича додатно продубљује сећање на времена која су остала у срцима свих људи прогнаних са својих огњишта.

Боравком у Пригревици, обишла је Трг хероја, где је видела и бисту свога деде, народног хероја Мирка Штулића, те је током књижевне вечери опоменула све присутне да никад не забораве своју историју и своје корене.