kljfsd

У току књижевне вечери, Јасмина је публику очарала својим стиховима, говором, размишљањем и промишљањем. Свој последњи роман Глад гладних дочарала је кроз причу о цивилизацијском точку који је произвео миграције… Али не само миграције са места становања, већ и миграције и избеглиштво из самих себе. Што доводи до увида и осећаја да се доброта, око нас, на жалост, магли.

Ово је прича о наклону доброти, људскости и љубави… О траговима Јермена у Србији… О непролазној чаролији Алепа… Који нестаје… И Земуна, који опстаје… О тканици Румија и Владике Николаја и срастању пукотина греха доброделањем… О замајцу света који протерује људе са својих огњишта и из самих себе… О крхкости пријатељства, пред властитим искушењима… О томе како идеологије смрве људскост и емоције… И о томе да је срце сабир свих вера….

Овим романом Јасмина помаже доброти да опет добије свој сјај.

Јасмина Јанковић, живи и ради у Београду, дипломирала је на социјалном раду и социјалној политици, колекционар, песник и књижевник, аутор је романа “Јасенови”, “Жар”, “Неми овчар” и „Глад гладних“, књига поезије “Бректање душе” и “Плави бол”, књига за децу “Цица домаћица” и “Новогодишња прича из чаробне шупе”.