01

Народна библиотека „Миодраг Борисављевић“ је у петак, 03. фебруара 2023. године, обрадовала своје читаоце и ученике основних школа из Купусине и Апатина, узраста од 5. до 8. разреда и поклонила им сусрет са познатим писцем за децу и тинејџере, Робертом Такаричем.

Организовање гостовања писаца за децу спада у  уобичајену праксу популарисања књиге и читања, па је гостовање Роберта Такарича била прилика да се промовишу његови бројни наслови за најмлађе, од предшколског до тинејџерског узраста, али и знање и лепа реч.

Деца су уживала у представљању свих романа, а посебно о пубертетским згодама и незгодама, као и учествовању у сценским приказима. Посебно су уживали у серијалу детективских загонетки и радо су се опробали у њиховом решавању.

Дружење са писцем Робертом Такаричем је било двојезично, на српском и на мађарском језику, и завршило са осмесима на дечјим лицима и громогласним аплаузом.

Роберт Такарич је драмски писац и писац за децу из Сенте и један од најчитанијих и најнаграђиванијих дечјих писаца у Србији. Добитник је престижних награда као што су „Мали принц“, „Невен“ и  „Доситејево перо“.