01

У Спомен Библиотеци у Пригревици, у среду 19. јуна, одржано је књижевно вече и промоција збирке песама, под називом „Јер… ми смо иста крв!“, ауторке Ђурђице Драгаш-Вуковљак. Простор библиотеке предвиђен за промоцију, био је препун, како гостију са стране, тако и самих Пригревчана.

Ауторка је присутне подсетила на велика стратишта Срба на простору НДХ, за време Другог светског рата и за време рата од 1991. до 1995. године. Њене песме су пуне сете, туге и посвете прецима и свим невиним жртвама. Како сама каже, те душе „пишу“ њене песме, а она их само бележи.

Програм су обогатиле девојчице 2. разреда Николија Крњаић, Јована Ковјенић и Анастасија Илић, из основне школе „Младост“ Пригревица, које су рецитовале „Личку капу“ и певале су песме са подручја Лике, уз музичку пратњу Чедомира Илића.

Публици се обратила гошћа Гордана Достанић, чланица Удружења грађана „Јадовно 1941“, које је и издавач ове збирке песама, потом је говорио вероучитељ Стојан Јанковић, да би се за крај промоције, са две личке песме, представила и Пригревчанка Анкица Половина.

„Да се не заборави, да се памти, јер народ без прошлости нема будућност“ – уз ове речи Ђурђица је затворила, своју, више него успешну, прву промоцију збирке песама.