nas

У Народној библиотеци „Миодраг Борисављевић” Апатин, 7. 6. 2023. године, гост – предавач, писац и едукатор, била је БИЉАНА ГРБОВИЋ.

Тема њеног предавања била је „Како да ваше дете буде биће снажне воље”, те је том приликом привукла заиста велики број родитеља.

Директорка библиотеке је у уводном говору рекла неколико речи о ауторки и њеном раду:

Рођена је 1977. године у Новом Саду. Мајка троје деце која сада имају 14, 18 и 21 година. Живи у браку са својим мужем више од две деценије.

Своје формално образовање стекла је на Педагошком факултету – мастер дизајнер медија у образовању и професор разредне наставе, али га је вешто и спретно удружила са разним едукацијама из области психологије и личног развоја.

Основала је Удружење родитеља Матица у Новом Саду, које активно ради на формирању здравих уверења о родитељству и пружа подршку родитељима који се „заглаве“, а спремни су да се мењају и уче.

Ауторка је приручника за родитеље „Волим што сам родила баш тебе, баш такву/таквог” који се продаје у неколико држава: Србији, Босни и Херцеговини, Хрватској и Словенији.

Оно што је сврстава у редове посебних је њен мото: „Радујем се кад помажем!

Након речи добродошлице, публика је наредних сат и по времена провела у квалитетном, интерактивном разговору, уз мноштво корисних и практичних савета које је Биљана наводила. Њено изагање је разумљиво, а савети конкретни и применљиви. Измамила је осмехе, уздахе и аплаузе. Уз речи похвале, родитељи који су желели појединачно да поставе питања након предавања, имали су и ту могућност.

Оно што је сигурно, Биљана је присутнима расветлила многе дилеме на тему – Како да нам деца буду бића снажне воље.