IMG-c2534c1068b30dd584d1a43c04e5d890-V

ДЕЧЈЕ ОДЕЉЕЊЕ АПАТИНСКЕ БИБЛИОТЕКЕ

Програми (септембар-јун)

„Лектира није баук“

Имајући у виду да позитивна рана искуства читања утичу на способност и жељу за читањем током целог живота, велику пажњу поклањамо подстицању читања. Током ове школске године, у оквиру радионица под називом „Лектира није баук“, обухватићемо обраду лектира за ученике четвртог разреда.

Зато драги Књигољупци…а и они који ће то тек постати…

Ако волите, не само да читате, него и да причате о књигама, да их препричавате другарима, описујете њихове јунаке, препоручујете их или се са њима спорите, ако вас књиге инспиришу, ако бисте волели да се дружите уз помоћ  књига или да научите како се све о књигама може говорити или шта се са прочитаним даље може радити

ДОБРОДОШЛИ СТЕ!

Програм радионица подразумева да ћемо сви до договореног датума прочитати исту књигу тј. исти роман, исту збирку прича или песама, исти стрип, а онда о њој разговарати, размењујући утиске, мишљења и „лајкове“. Неке лектире или поједине делове планирамо да читамо заједно. Ако се књига већини допадне, онда ћемо за њу везати и неке друге, забавне и разнолике активности, као што су позориште сенки, али и различитих реквизита, као што су слике, лутке, ликови од папира и слично.

ПОНЕСИТЕ СВЕСКУ И ОЛОВКУ!

ЗА СВЕ ВАС КОЈИ ЖЕЛИТЕ ПОСТАТИ  ЧЛАНОВИ ЧИТАЛАЧКОГ КЛУБА „ЛЕКТИРА НИЈЕ БАУК“ РЕЗЕРВИСАН ЈЕ ТЕРМИН СУБОТОМ ОД 10 ДО 11 ЧАСОВА.