Tatjana-Jovanovic-7441-scaled

У Народној библиотеци „Миодраг Борисављевић“ у Апатину, 15. новембра 2022. године одржана је промоција књиге БОРБА СА СВАКОДНЕВИЦОМ, Вање Вулин Смиљић, у издању Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ из Сомбора.

Промоцију је модерирала новинарка Тамара Стојковић која је питко водила разговор, пробијајући се, наизглед веома лагано, кроз не тако лагане теме попут осамостаљивања, страха од губитка инспирације, погрешних љубави, недостатка емпатије у друштву и суочавања са губицима вољених особа.

Разговор који је ауторка водила са публиком био је најпре људски, лишен формалности, отворен и пријемчив свакоме ко је одлучио да то вече погледа у себе.

Овај необичан књижевни сусрет зачињен је и приказивањем видеа младе уметнице Нађе Репман, који је настао инспирисан песмом РАД из представљене збирке песама Вање Вулин Смиљић. Песму у видеу говорила је Ања Кулић.

Брига о менталном здрављу кључна је порука којом ауторка завршава своје књижевне сусрете, са жељом да њена књига и разговор који је започела, свако из публике, настави најпре са собом, а онда и са особом која ће им помоћи да се осећају боље. Док се не оснаже на тај корак, БОРБА СА СВАКОДНЕВИЦОМ може им бити прва помоћ да схвате да нису сами у својим борбама и оно што је још важније – да свака борба увек има смисао.

Фото: Татјана Јовановић